Történetek a sportból nem csak sportolóknak

Történetek a sportból nem csak sportolóknak

Az emberekkel való bánásmód és kommunikáció gyakorlata az edző szemszögéből

Önismeret, társas ismeret, nyílt kommunikáció a DISC segítségével

2020. november 16. - DISCSzabi

Az elmúlt egy évben 4 sportszervezeti, 3 alapszintű és 1 emelt szintű edzőképzést tartottunk a DISC viselkedési stílusmodell alkalmazásáról edzők részére. Résztvevőink között volt Rácz Zsófia is, aki a magyar női labdarúgó válogatott mezét már 110 alkalommal húzta fel, szép külföldi karriert futott be játékosként, és néhány éve az aktív sport mellett edzőként is bontogatja szárnyait a feltörekvő női labdarúgásban. Zsófival még a szombathelyi Király SE edzőjeként találkoztunk egyik képzésünkön, azóta a fővárosi Astra játékosa és utánpótlás edzője. Zsófi az alapszintű és emelt szintű képzésünket is elvégezte, és az edzői DISC riportját is igényelte tőlünk. Most arról kérdeztük, hogy mennyire tudta a gyakorlatban hasznosítani a képzésen tanultakat.

 rzs.jpg

Kérlek, számolj be róla, hogy milyen tapasztalatokat szereztél a képzés óta a modell alkalmazásában!

A DISC képzés előnyeit új csapataimban napi szinten használom. A tanultakat, nemcsak mint játékos, de edzőként is hasznosítom az edzések, illetve a mindennapi munka folyamán. Megkönnyíti a kommunikációt és a szervezési feladatokat. A pályán kívül, más kollégákkal, szülőkkel magasabb minőségű, eredményes együttműködés tapasztalható. Mindez annak köszönhető, hogy a DISC képzés által, részletesebb információt kaptam, többféle megközelítésben megismerhettem a személyiségtípusokat, amik segítik munkámat.

Te miben változtál a képzés és a szerzett tapasztalataid hatására?

Türelmesebb vagyok emberekkel, jobban fel tudom mérni a csapaton belüli szerepeket és azt, hogy ki hogyan működik.

rzs_edzo.jpg

Nagyon kell koncentrálnod ehhez? Hogy működik ez a gyakorlatban?

A gyakorlás révén sokkal tudatosabb vagyok, már egyre természetesebben ismerem fel az emberek kívülről látszó stílusjegyeit, és alkalmazkodom hozzájuk kommunikációmban, viselkedésemben. Köszönöm nektek, hogy megtanulhattam tőletek ezt a nagyon hasznos módszert!

 Zsófi egyik jeles képviselője annak az új edzői generációnak, aki felismerte, hogy az edzői önismeret fejlesztése és játékosai megismerése létfontosságú ahhoz, hogy megtalálja velük a közös hangot, és ezáltal kihozza belőlük a maximumot, amit a tehetségük rejt magában. A DISC tudás birtokában pontosítani tudja a csapaton belüli szerepeket is, és az egyéniségekre szabott kommunikációt és motivációt tud alkalmazni.

Az edzőképzési ranglétrán is előbbre lépett, hiszen a napokban szerezte meg az UEFA „B” licenszet, de őt ismerve, ez biztos, hogy nem a végső állomás. Sok sikert Zsófi a továbbiakban!

rzs_uefa_b.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportsdiscourses.blog.hu/api/trackback/id/tr4616286990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása